Tilbage til oversigt.

 

MarineShafts reparationsløsning af OD aksel til gearbox gav russisk
fiskefartøj en reduceret leveringstid på næsten 4 måneder

MarineShaft har netop løst en reparationsopgave for det russiske fiskefartøj LLV Kaprodon.

En reparation som var yderst givtig for rederiet fra Arkhangelsk, der både fik en omkostningsbesparelse på prisen, men endnu mere væsentlig -  en VÆSENTLIG kortere leveringstid.

MarineShaft blev kontaktet i forbindelse med at fiskefartøjet LLV Kaprodon var i dok i Norge for reparation.

Gearboxen af typen Alpha Diesel 44KV13 var blevet adskilt, og værftet i Norge konkluderede slidtage og skader på OD akslens lejesøle samt andre flader. Ved første vurdering stod akslen til udskiftning, og næsten 4 mdr. lang leveringstid på en ny OD aksel fik rederiet til at kigge efter alternativer.

MarineShaft udarbejdede et reparationsforslag af den eksisterende OD aksel, hvor man ved hjælp af skånsom laser cladding kunne genopbygge akslen til originale mål.

Jobbet inkluderede adskillelse, opmåling og test af hårdhed, skimming af hvidmetal i bærelejet, afdrejning af slidtage, laser cladding for genopbygning med efterfølgende bearbejdning til original dimension. NDT test udført af 3. part.

Derudover omfattede reparationen koldretning af akslen og efterfølgende LPI test.

TID = PENGE
Efter kun 3 arbejdsdage kunne MarineShaft returnere OD akslen så god som ny og med det involverede klasseselskab RMRS´s  fulde godkendelse.